2008. október 12., vasárnap

Mese a kislányról, aki belepottyant a sárba

Francia mese

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú, meg egy kislány. Egy szép napon elindultak sétálni egy igen-igen régi, igen-igen sáros, igen-igen csúszós úton.
Mentek, mendegéltek, és egyszer csak - zsupsz! a kislány megcsúszik, és belepottyan a sárba.
A kisfiú elébe áll, megfogja a két kezét, és elkezdi húzni, húzni... de oly erősen húzza, hogy egyszer csak - hopp! fölrántja a kislányt, ő maga meg - zsupsz! megcsúszik, és máris ott csücsül a sárban.
Erre a kislány elébe áll, megfogja a két kezét, és elkezdi húzni, húzni... de oly erősen húzza, hogy egyszer csak - hopp! fölrántja, ő maga meg - zsupsz! megcsúszik, és máris ott csücsül a sárban.
Erre a kisfiú elébe áll, megfogja a két kezét, és elkezdi húzni, húzni... de oly erősen húzza, hogy egyszer csak - hopp! fölrántja, ő maga meg - zsupsz! megcsúszik, és máris ott csücsül a sárban.
Erre a kislány elébe áll... - és így tovább, ameddig meg nem unjátok!
mese, rövid mese, mondóka, mondókák, dalok, versek, dal, vers, gyerek, versike, gyermek, gyerekdal, gyerekvers, gyermekdal, verses könyv, mondókás könyv, gyerekkönyv, gyermekkönyv, óvoda, ovis vers, óvodás vers, ovis dalok, ovis versek, hintáztató, altató, dalocska, ének, bölcsöde, csecsemő, baba, kisgyermek, gyermekkor, babazene, játék, énekkönyv, gyerekruha, játékok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed van? Írd meg!